persoonlijk wonen

Dicht bij jezelf zijn en voelen wat jij nodig hebt in je leven, je werk en je omgeving.

Authenticiteit .. (ook) in je huis!

Een paar jaar geleden ging ik onverwacht onderuit  door een hersenvliesontsteking.  In de lange weg naar  herstel, werd ik me zeer bewust van alle laagjes die ik over mezelf heen had gelegd… wat een wake-up call, confronterend, maar ook mooi een tweede kans.

Nu, een paar jaar verder….door het lezen van veel boeken, het voeren van gesprekken met dierbaren en te werken aan mijn authenticiteit, heb ik een proces doorgemaakt waar ik heel dankbaar voor ben. Deze ontdekkingstocht heeft me veel vernieuwende inzichten gebracht.

Tegenwoordig hoor ik het vaak om me heen; dat mensen zoeken naar wie ze werkelijk zijn. Er is wereldwijd een transitie gaande, waarin velen zich bewust worden dat authentiek zijn mag en kan!

Omdat juist je huis een plek is waarin je helemaal tot rust komt, jezelf mag zijn en terug kan komen tot je kern is het  belangrijk dat je huis als een tweede jas om je heen zit. Een persoonlijk interieur brengt je terug tot je kern, tot wie jij werkelijk bent.

Maar hoe doe je dat?  Bij het inrichten van je huis ga je vaak uit van  nieuwe meubels, de indeling, kleurgebruik. Daarbij word je vaak behoorlijk beïnvloed door  trends, woonbladen en make-overs online of op de buis. Je gaat enthousiast aan de slag met alle inspirerende ideeën en tips en dan is het klaar. En toch…. er ontbreekt iets, maar wat? Dat stukje persoonlijke invulling kan heel belangrijk zijn. Hoe doe je dat?

Hier wat tips;

  • Leg de woonbladen even opzij. Begin bij jezelf. Kijk waar jij blij van wordt; een mooie steen, een oude kist, een tekening van je kind  of wat dan ook en geef het een prominente plek in de ruimte.
  • Mix oud en nieuw. Een nieuwbouwwoning vraagt om meer oude elementen, kleuren, poederige warme verfsoorten dan een mooi oud pand, waarin juist strakke en design elementen sfeerverhogend kunnen zijn.
  • Mix warme en koele kleuren, harde en zachte materialen, zoek steeds het contrast op.
  • ‘Out of your comfortzone the magic happens’ dus durf! Vintage design, unieke familiestukken, verzamelobjecten, kunst…. Het zijn de dingen met een ziel die je huis kunnen verrijken. Let it shine, door er een spot op te richten.
  • Pak zelf de regie, laat je omgeving niet bepalen.
  • Kunst toevoegen is de ziel in je huis brengen. Dit onderscheid, geeft eigenheid.
  • En last but not least ; blijf dicht bij jezelf!

Kom je er niet uit, geen probleem.

Graag help ik je in het proces om samen met jou te komen tot een huis waarin je lekker thuiskomt. Dicht bij jezelf, trouw aan wie jij bent en wat je wilt uitstralen.

Jouw huis, jouw vibe!