Kunst

Kunst

Het geheim van de kunst is daarin gelegen dat men niet zoekt, maar vindt.
– Picasso

Kunst bezielt je huis. Het valt samen met je identiteit, met wat je mooi vindt en wat je raakt.

Het authentieke karakter ervan kan je boeien door compositie, kleur, textuur. Omdat er een ziel in kunst zit prefereer ik echte kunst, uniek en eenmalig, boven replica’s.

Kunst kiezen doe je op gevoel. Het raakt je , je hart maakt een sprongetje, diep van binnen weet je dat je dit mooi vindt. Soms is het niet in woorden te vatten, te verklaren.

Het eerste wat ik zie als ik een ruimte binnenkom, is welke kunst er hangt of staat.  Persoonlijk kan ik daar heel blij van worden. Ook unieke meubelstukken zijn een vorm van kunst.

Kunst voegt een dimensie toe aan een ruimte of een interieur. Het kan verbinden, accentueren of verrassen… als het maar eigenzinnig en authentiek is.

Wil je graag jouw huis verrijken met kunst? Ga je iets kopen, koop dan iets dat je raakt. Kunst hoeft niet ‘goed’ te zijn, maar het moet jou iets doen. Een kunstenaar drukt met zijn werk een gevoel, een idee uit en dat moet wel in je huis passen. Veel mensen vinden het lastig om een kunstwerk uit te kiezen. Logisch, want het moet goed bij je passen. Kunst geeft een ziel aan je huis.

Hieronder zie je een greep uit het aanbod dat ik je kan bieden; er is nog veel meer mogelijk. Kom je er niet uit dan kan ik je helpen met het maken van een keuze. De werken kunnen altijd op zicht komen , zodat je rustig de tijd hebt om te beslissen.

Het werk van Marjolein ontstaat vanuit kleurcomposities, stemming en sfeer van het moment.

Het werk van Corine van der Werf biedt een kijk in een heel eigen wereld. Het materiaal, meestal papier maar ook foto’s en textiel, van twee- en driedimensionale werken is vaak  zodanig bewerkt dat het oude en bezielde vondsten lijken, voortkomend uit een diepere laag; herinnerend aan onze essentie.
Spirituele gelaagdheid in woord en beeld, open voor eigen interpretatie.

 

    paper object, Marjolein van Diemen, 80 x 60 cm

 

    a touch of gold, Marjolein van Diemen, 100 x 70 cm

 

    morning dew, Marjolein van Diemen, 120 x 100 cm

 

2-luik, Corine van der Werf

 

  Klein_01kl, Corine van der Werf

 

unendlicheslicht, Corine van der Werf